Actie

December inzamelingsactie Voedselbank Alkmaar e.o.

Help je mee?
Er is een ernstig tekort aan producten bij voedselbanken, zo ook bij voedselbank Alkmaar e.o. Nu de horeca in verband met de corona-maatregelen gesloten is en er vanuit supermarkten steeds minder goederen worden ‘weggegooid’ komt er steeds minder binnen bij de voedselbanken. Tijd voor actie – met de feestmaanden in het vooruitzicht – en dus komt er speciale een kerst-inzamelingsactie.
In tijden van lockdown en eenzaamheid is het toch fijn dat we voorbij onze eigen voordeuren kunnen kijken. Het zou te gek zijn als we in deze magere maanden – waarin we weinig kunnen en mogen – gezinnen die weinig te besteden hebben een goed gevulde kerst kunnen bieden?!

Boodschappenlijstje
Voedselbank Alkmaar kan van alles gebruiken, maar heeft vooral behoefte aan pastasaus, blikken of potten groenten, soep, wasmiddel. Ook staan er twee artikelen op het verlanglijstje die ze heel graag willen uitdelen in de feestmaand, maar die ze nooit binnen krijgen: fruitcocktail en slagroomspuiten. Ook zijn kerstartikelen van harte welkom.
Het zou fantastisch zijn als men tijdens de eigen december-boodschappen een paar extra artikelen in het mandje doet. De hele reeks producten van het wensenlijstje is fantastisch, maar ook als je één van de gevraagde producten inlevert maakt dat al een verschil.

Inleverpunt
De artikelen zijn (coronaproof) in te leveren in de voortuin van Els zelf: Ravelijn 39, 1823 HD Alkmaar op zaterdag 12 en zondag 13 december tussen 11:00-15:00 uur. Vanuit dit centrale punt zal alles naar de voedselbank gebracht worden. En heb je iets ingeleverd? Dan krijg je als bedankje een leuk (foto)verslag van de inzameling, zodat je weet dat jouw bijdrage goed terecht is gekomen!

Geld doneren
Geen tijd, of liever niet op pad om jouw spullen weg te brengen? Geld doneren kan ook! Het geld dat binnen deze inzameling gedoneerd is, wordt gestort aan de Voedselbank en als een symbolische cheque bij de boodschappen overhandigd. Via dit tikkie betaalverzoek betaal je zelf de hoogte van jouw donatie. Dankjewel!

Doneer via tikkie

Vragen of meer informatie? Contact Els Schipper op info@elsschipper.nl